Ajankohtaista Rannat kuntoon -hankkeesta

Hankesuunnittelija Katri Salmisen ProAgriasta oli tavannut Taivassalon kunnan rakennustarkastajan Ari Eskolan. Katrin viesti tapaamisesta:

Meillä oli oikein hyvä tapaaminen Ari Eskolan kanssa keskiviikkona. Saunalle on haettu rakennuslupaa (toim. huom. tämä on pitkä tarina, mutta saunahan on paikoillaan ja ollut valmis jo 1990-luvulla, lupaprosessi oli vaan kyläyhdistyksestä riippumattomista syistä vähän vaiheessa) ja vaikka rakennus on eri paikassa kuin kaavassa, kaikki oli sen suhteen kunnossa. Perustusten korjausta varten ei tarvita erikseen lupia, kun muuten rakenteisiin ei kosketa. Olemme olleet yhteydessä meidän rakennussuunnittelijoihin ja he lupasivat nopealla aikataululla suunnitelmat perustusten korjaamiseen.

Rannalle rakennettaviin pukukokkeihin ei tarvita rakennuslupaa ja myös grillipaikalle siirrettävät kivet ovat ok. Samoin parkkialueen rakentaminen tien reunaan ja samalla tien leventäminen on kunnan puolesta hyväksyttävää. Sekä myös ranta-alueen terassointi maamassojen läjitystä varten. Olemme Terhin kanssa vielä yhteydessä kunnanjohtajaan siitä, tarvitaanko kunnan puolelta vielä erikseen jotain lupaa hankehakemusta varten. Ja kyläyhdistyksellä on käyttöoikeus vuoteen 2045 rantaan, joten sen puolesta kaiken pitäisi olla kunnossa.
Lähdemme nyt tekemään hankehakemusta ja siihen vaadittavia suunnitelmia ja pyrimme saamaan hakemuksen sisään toukokuun aikana. Jos hakemuksen päätöksessä menee aikaa ja töitä ei sen puolesta voida aloittaa vielä kesän aikana, järjestämme ainakin hyönäytöksen ruoppauksen osalta. Tämän ajankohta olisi elokuun puolenvälin paikkeilla.

Järjestämme myös kyläkävelyn rannassa ja tulevalla luontopolulla heinäkuussa. Tähän kysyisinkin, onko kylän puolelta toivomusta kyläkävelyn ajankohdalle? Jotain tiettyä päivää tai kellonaikaa, joka sopisi? Kerromme kyläkävelyllä ruoppauksesta sekä niitosta ja tulostamme mukaamme opastaulujen tekstit ja kuvat, jotka tulevat luontopolulle ja esittelemme niitä.

Tätä viestiä saa jakaa myös muille kyläyhdistyksen jäsenille sekä kyläläisille.

Ystävällisin terveisin,

Katri Salminen

Maisemasuunnittelija

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s